Back
EnecoNachtrust
More

Vanaf een futureproof platform naar een innovatieve toekomst

Eneco Groep opereert in het hart van de maatschappij. ‘Duurzame energie van iedereen’, is haar motto. Bij het realiseren van die missie is nachtrust cruciaal. Conclusion neemt hierbij de verantwoordelijkheid voor de digitale transformatie en missiekritische processen. Het resultaat voor Eneco: ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.

HET BEGIN

Succes in de energiemarkt betekent innoveren en transformeren. Dat vereist een flexibel en schaalbaar IT-landschap. Reden voor Eneco Groep om het volledige technisch beheer en de ketenregie van haar SAP landschap over te dragen. Bij de Europese aanbesteding in 2017 kwam SAP Conclusion als winnaar uit de bus voor het perceel ‘Operationele Technologie’ en ‘SAP Technical Application Management’. De contracten hebben een looptijd van 4 jaar met optie tot verlenging.

DE INHOUD

Conclusion biedt Eneco Groep als partner ‘Nachtrust as a Service’. Dit houdt in: 24/7 missiekritische dienstverlening op de zogenaamde Operationele Technologie asset ketens van Eneco Groep. Deze ketens bestaan onder meer uit systemen die de warmtecentrales en windmolens van Eneco Groep aansturen.

DE VERNIEUWING

Naast het 24/7 missiekritische beheer partnert Conclusion in de doorontwikkeling en vernieuwing van het Operationele Technologie landschap. Conclusion moderniseert een groot deel van de IT-infrastructuur en het applicatielandschap, inclusief de asset platformen, en brengt die binnen de Conclusion Cloud. Conclusion neemt in dit maatschappijkritische Eneco landschap de complete ketenverantwoordelijkheid over. Hiervoor gaat ze een nauwe samenwerking aan met Eneco Energy Trade, het energie-handelshuis van Eneco Groep.

DE MIGRATIE

Al direct bij de start migreerde Conclusion het volledige SAP landschap van Eneco Groep naar Microsoft Azure en maakte de upgrade naar de HANA database. Het SAP landschap van Eneco Groep komt daarmee binnen een schaalbaar en flexibel platform en wordt voorbereid op de komende S/4HANA migratie. Kortom: klaar voor de toekomst, zodat Eneco Groep haar leidende positie in duurzame energie behoudt en bestendigt.

Eneco


DUURZAME ENERGIE

Is het geen mooie gedachte als wij de duurzame energie die wij gebruiken, zelf in de hand hebben? Volgens Eneco is dat geen toekomst meer. We zitten er middenin en steeds meer mensen doen mee. Eneco heeft als missie om consumenten en bedrijven bij deze transformatie te helpen. Duurzame energie is van iedereen.