Back
Mensen3/6 - Anders denken, anders ontwikkelen
More

ANDERS DENKEN, ANDERS ONTWIKKELEN

Leren is blijven bewegen. Continu. Dat vraagt veel van professionals in een wereld die voortdurend verandert. Wie heeft de juiste bagage voor de toekomst? Wie bezit innovatiekracht?

MARIJN JENNÉ

Directeur Bright Alley & Conclusion Learning Centers

De toekomst van organisaties hangt af van de wendbaarheid van de werknemers. Dat vraagt veel van professionals in een wereld die continu verandert. De juiste kennis en competenties is één. Maar meer nog gaat het om de eigen regie op je ontwikkeling. Die vaardigheid heet ‘learning agility’: het vermogen om bij nieuwe ervaringen effectief gedrag in te zetten. Inclusief het uitwisselen van feedback en het leren van elkaar. Learning-agile werknemers: zij hebben de juiste bagage voor de toekomst.

Mensen


PARKOUR

De Kong Vault. De Tic-tac. De Gap Jump. YouTube staat bol met moves van het runfenomeen Parkour. PK komt van het Franse parcours: de weg erdoor heen. De ´traceurs´ doen dat rennend, springend, hangend, koppeltjeduikend. Van A naar B. Zo snel en vloeiend mogelijk. Hekken, muren, daken: je ontloopt ze niet – je gebruikt ze. Persoonlijke grenzen verleggend.