Back
Royal FloraHollandLegacy Transformatie
More

Los van je legacy, grip op je business

Je wilt vooruit met je organisatie. Sneller. Klantgerichter. Maar je zit met de erfenis van gisteren. Wie bedient jouw verouderde applicatielandschap en helpt jou met de overstap naar een digitale wereld? Royal FloraHolland besteedde het beheer en de modernisering van haar IT-landschap uit aan Conclusion, waardoor zij zich voor 100% kan richten op haar core business. Beide partners kozen voor langdurige samenwerking (‘partner for life’). De overeenkomst werd op 13 september 2017 bekrachtigd.

HET BEGIN

Het vlekkeloos laten draaien van missiekritische systemen is voor Royal FloraHolland cruciaal. Met meer dan 100.000 transacties per dag en 400.000 soorten bloemen en planten is het bedrijf de grootste wereldwijde marktplaats voor sierteeltproducten. Vanuit de ambitie om die positie te verstevigen, waren veranderingen noodzakelijk voor de verdere digitalisering van het bedrijf. Te beginnen bij de legacy. Conclusion beheert nu de kern IT-infrastructuur en het volledige applicatielandschap, inclusief de handelsplatformen.

HET VERVOLG

Daarnaast heeft Conclusion een belangrijke rol in de digitalisering van de bedrijfsprocessen van Royal FloraHolland. Zo moderniseren we een groot deel van de IT-infrastructuur en migreren we het applicatielandschap, inclusief de handelsplatformen naar de Public Cloud. Conclusion ontwerpt hiervoor ook de solution-architectuur.

DE TRANSFORMATIE

De transformatie luistert bijzonder nauw: Royal FloraHolland voorziet in wereldwijde ‘24/7’ dienstverlening aan haar kwekers en hun klanten. Het huidige applicatielandschap wordt primair gerationaliseerd en vervolgens naar Cloud services getransformeerd. Het resultaat hiervan? Een volledig geautomatiseerde flexibele applicatieomgeving, ingericht conform hedendaagse technologieën en DevOps beheermodellen en toegespitst op de uitdagingen die Royal FloraHolland morgen heeft.

“We zochten een partij die proactief meedenkt over vernieuwing en onze groeiambities.”

 

Gerhard van der Bijl, CDO Royal FloraHolland: “Kwaliteit, time to market, kosten en cultural fit waren de belangrijkste thema’s bij het aangaan van het partnership met Conclusion. Het ondernemerschap van Conclusion uit zich in proactief meedenken over de vernieuwing van ons core businessmodel en de verwezenlijking van onze groei-ambities. Dit is cruciaal voor het succes van onze 24/7 dienstverlening aan onze leden en hun klanten. We vertrouwen dan ook op een succesvolle samenwerking.”

Royal FloraHolland


FLOWERPOWER

Flowerpower bloeide eind jaren 60 op in de Verenigde Staten. ´Hippies´ voerden de bloem als symbool van passief verzet tegen onrecht en oorlog (Vietnam). Flowerpower manifesteerde zich in kleding en haardracht: van fleurige patronen en kleuren tot haarbanden en slippers. De kleding was wijd of juist superstrak: de komst van hotpants en minirok benadrukten de onafhankelijkheid van de vrouw. Met Janis Joplin, The Band en Jimmy Hendrix op het popfestival van Woodstock kreeg de protestgeneratie ook haar muzikale exponenten.