Back
Kijk niet wegDe realiteit van veiligheid en privacy
More

Door de snelheid van technologische ontwikkelingen verandert onze wereld razendsnel.


De digitale vooruitgang brengt ons veel goeds maar er liggen ook risico’s op de loer. Laten we één ding niet doen: wegkijken.

Als een vis in het water

We leven in een sterk digitaliserende wereld. Als Conclusion voelen we ons daarbij als een vis in het water. Belangrijk is wel dat we alert blijven op de risico’s die deze ontwikkeling met zich meebrengt. Voor ons een tweede natuur. Als je gelooft in de kracht van technologie, en ziet welke versnelling het biedt voor de business van je klanten, dan moet je je ogen niet sluiten voor bijkomende gevaren. Lees de bijsluiter!

Tegen de schaduwzijden

Als ecosysteem bouwen we elke dag mee aan een sterke informatieveilige omgeving. Voor onze klanten en natuurlijk ook voor onszelf. We doen dat vanuit de technologie, in de vorm van onze security producten en diensten, maar ook vanuit de menskant. Zo helpen we onze klanten in de breedste zin om hun organisaties zo in te richten dat zij optimaal beschermd zijn tegen de schaduwzijden die digitalisering met zich meebrengt; criminele hackers en andere personen met niet al te fijne bedoelingen. 

Bijkomend effect?

Als klant ben je gelijk goed voorbereid op de toenemende wet- en regelgeving rondom gegevensbescherming die deze sterk digitaliserende wereld met zich meebrengt. Denk aan de Meldplicht Datalekken en de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Logisch dat ze er zijn: incidenten op informatieveiligheidsvlak liggen 24/7 op de loer.

AVG-proof

In 2017 hebben wij hard gewerkt aan het ‘AVG-proof’ maken van ons eigen ecosysteem. Zowel in processen en structuren als bij mensen. Weet je overigens dat Conclusion AFAS Solutions hier een handige dienstverlening voor heeft ontwikkeld? Die helpt je echt vooruit. Onze Information Security Officer, Paul Oor, is hierbij een actieve inspirator (volg je zijn blogreeks al?).

Informatieveiligheidsapp

Het is van belang dat elke collega binnen ons Conclusion ecosysteem doordacht en slim omgaat met informatieveiligheid. Daarom gaven we in 2017 op alle Conclusion locaties volop aandacht aan dit onderwerp. Onder meer door een campagne rondom informatieveiligheid. Of neem de Informatieveiligheidsapp ontwikkeld door ons eigen Bright Alley.

Een perfecte combinatie

Zo komen we toch weer uit bij de basisgedachte van Conclusion: werken vanuit de techniek en de mens. Voor ons een perfecte combinatie. Het draait om zoveel meer dan kennis van bits & bytes. En niet alleen als het gaat om informatieveiligheid en privacy.

Kijk niet weg


Paul Oor

Chief Security Officer

 


Arjan van de Weerd

Informatiemanager, Functionaris Gegevensbescherming